Ciğer sevenler buraya süper bir tarif.Tadına doyamayacaksınız.
Arnavut Ciğeri Malzemeleri:
- 500 gr dana ciğeri
- 1 su bardağı un
- tuz
- kızartmak için sıvı yağ
- 2 adet patates
- 1 soğan
1-Ciğeri dondurucudan çıkarıp biraz
çözünmesini bekleyiniz.Henüz tam anlamıyla çözünmemişken jülyen şeklinde ince ince
doğrayınız.( doğraması bu şekilde daha kolay olmaktadır.)Ciğerler sulu ise elekte bekletin ki suyu aksın.Yoksa una bulayınca birbirine yapışır.
2-Yaklaşık
1 su bardağı unun içerisine tuz,karabiber ve çok az pul biber atınız ve
doğradığınız ciğerleri una bulayınız.ciğerlerin hepsini una dökmeyin azar azar una bulayın.Ciğerlerin
üzerindeki fazla unu dökülmesi için,bir eleğe koyup sallayarak fazla unu
atınız.
3-Ocağın en büyük kısmında,derin bir kızartma kabında
sıvı yağ kızdırınız. Ciğerleri kızgın yağa bırakır bırakmaz karıştırın ki birbirine yapışmasın.Fazla bekletmeyin kurur yoksa.Zaten hemen pişiyor. Kevgir ile süzerek alınız.
4-Kenara aldığınız kızarmış ciğerlerin üzerine toz kırmızı biber serpiniz. Daha önceden kızarttığınız patatesleri üzerine ekleyerek karıştırınız.
4-Kenara aldığınız kızarmış ciğerlerin üzerine toz kırmızı biber serpiniz. Daha önceden kızarttığınız patatesleri üzerine ekleyerek karıştırınız.
5-Yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları az yağda 1 tatlı kaşığı şekerle soteleyin.
6-Yanında yapmış olduğunuz isteğinize uygun salata ile servis yapınız.Yada daha uygunu zeytinyağı,ve sumakla lezzetlendirilmiş soğan piyazı ile servis yapınız.
6-Yanında yapmış olduğunuz isteğinize uygun salata ile servis yapınız.Yada daha uygunu zeytinyağı,ve sumakla lezzetlendirilmiş soğan piyazı ile servis yapınız.
AFİYET OLSUN :)
Ciğeri nedense hiç dondurucuda tutmuyorum. Günlük alıp tüketirim hep... Arnavut ciğeri tarifini okuyunca aklıma düştü. Uzun zamandır yapmadığımı fark ettim. Sizinki gibi bir tabak hazırlamalıyım! Elinize sağlık. :)
YanıtlaSil